Natuur

Bonaire ligt in de Caribische Zee, op ca. 80 km van de noordkust van Venezuela. Bonaire vormt samen met de Eilanden Curaçao, St. Maarten, St. Eustatius en Saba de Nederlandse Antillen.

Het noordwestelijke deel wordt geheel in beslag genomen door het zeer fraaie heuvelachtige nationaal park Waghington/Slagbaai. In dit 6000 hectare tellende park zijn o.a. broedplaatsen van 150 soorten tropische vogels, flamingo’s, pelikanen, roofvogels en reptielen. Er staan ook diverse soorten cactussen en de karakteristieke divi-divi bomen.

Met name onder water is Bonaire één van de mooiste eilanden in het Caribisch gebied. Met andere woorden een onvergetelijk paradijs voor duikers en snorkelaars! Niet alleen vanwege het kristalheldere water met een heerlijke temperatuur maar ook en vooral vanwege de vele en schitterende duikplekken. In totaal zijn er 86 gemarkeerde duikplekken met een overvloed aan (koraal)riffen en tropische vissen in de mooiste kleuren. Het eiland klein Bonaire is de broedplaats voor de schildpadden. Deze schildpadden kom je in de onderwaterwereld regelmatig tegen!

Bonaire - natuur
Bonaire - natuur